Kennismaken met LibreOffice 6 vertaald

Van de Handleidingen voor Beginners versie 6 is het hoofdstuk ‘Kennismaken met LibreOffice’ vertaald en gepubliceerd.

In dit hoofdstuk kunt u lezen wat de onderdelen van LibreOffice zijn en wat u er mee kunt doen. Ook het gebruik, de licentie en de minimale systeemvereisten komen aan de orde. En natuurlijk waar u LibreOffice kunt downloaden en hoe het te installeren. Daarna wordt het gebruik van LibreOffice uitgelegd; hoe te starten, hoe zien schermen en werkbalken er uit, wat is de snelstarter enz. Vervolgens wordt uitgelegd hoe te starten met een nieuw document en hoe een bestaand document te te open en ook hoedeze weer op te slaan, al dan niet met een nieuwe naam en/of wachtwoordbeveiliging. Ook wordt kort ingegaan op het aanbrengen van wijzigingen en het eventueel terugzetten ervan.

De handleidingen voor LibreOffice zijn te vinden op: https://nl.libreoffice.org/ondersteuning/documentatie/